Talviretkeilyä Raahen saaristossa: Kuusisaari

Yksi suosikki asiamme on retkeily ja teemmekin usein myös ihan lyhyitä muutaman tunnin retkiä Raahen alueella. Lauantaina siis pakkasimme Antin uuteen retkireppuun eväät ja otimme suunnaksi Pattijoen kalasataman, josta oli tarkoitus mennä suksilla ja lumikengillä Pattijoen edustalla olevaan Kuusisaareen.

Pattijoen kalasataman aikansa elänyt verkonkuivausteline(?)



Raahen saaristo on hieno retkeilykohde myös talvella ja talvellahan saaristoon on helpompi tutustua, koska silloin ei tarvitse venettä!  Retkeilysaarissa on nuotiopaikat, valmiiksi puita ja joissakin kalastajien majojakin. Majat on kyllä valitettavasti päästetty monessa saaressa melko sotkuiseen kuntoon mikä on tietysti harmi. Olemme aikaisemmin käyneet jäitä pitkin (Antti suksilla ja minä lumikengillä) ainakin Taskussa, Iso-Kraaselissa, Äijä-Ämmässä, Ulkopauhassa ja Smitissä. Lisää tietoa Raahen saaristosta löytyy täältä ja jäälatukartat myös saaristoon löytyvät täältä

Kuusisaari on Raahen Pattijoen edustalla oleva saari. Saaressa on nuotipaikka, puita, vanha sotkuinen kalastajien maja ja vanha sortunut aitta. Harmi, että rakennukset ovat niin huonossa kunnossa. Muutenkin saaressa oli aika paljon roskia. Mutta ihan hyvä nuotipaikka sieltä löytyi ja paljon puita! Saareen mennessä ei myöskään tarvinnut pelätä heikkoja jäitä vaikka jää osittain olikin sulanut.
Kalasataman ja Kuusisaaren välissä ei nimittäin ole kovin syvästi vettä. 

Sauva osuu pohjaan!

Pohja näkyi monestakin kohdasta

Kuusisaari näkyvissä

Kalamaja

Aitta

Ihan kelpo nuotiopaikka ja iso kasa puita

Aitassa asuvat enää linnut pöntössään


Eväinä näillä lyhyillä retkillä meillä on yleensä  makkaraa, voileipiä, jotain makeaa (nyt oli joululta jäänyttä taatelikakkua) ja tietysti kahvia nokipannukahvin keittoon. Parasta näissä lyhyissä retkissä ehkä onkin juuri nuotion teko, makkaranpaisto ja nokipannukahvi! Kaikki maistuu paremmalta ulkoilmassa. Jutun lopussa on Antin ohje nokipannukahviin, jos se ei ole ennestään tuttu juttu. :) 

Kätevä uusi retkireppu


Tällä kertaa retkellämme oli huvin lisäksi myös hyödyllinen tarkoitus. Kävimme samalla tarkistamassa Pattijoen alueen linjataulujen kunnon, koska meripelastusyhdistyksemme vaihtaa taulut uusiin.

Linjataulu

"Latujen" kunto oli vähän vaihteleva ;)





Nokipannukahvi Antin tapaan:

-Pannu täyteen vettä (Meillä on n. 1 litran pannu)
-Vettä kuumennetaan nuotiolla kunnes se kiehuu
-Pannu otetaan sivuun ja pannuun kaadetaan kahvinporoja (pannujauhatusta) niin paljon, että veden päälle tulee keko (n. 1-  1,5 dl, ei ole kovin tarkkaa)
-Pannu kahveineen kiehautetaan vielä kerran
-Valmis kahvi kaadetaan siivilän läpi mukeihin ja nautitaan


Hauskoja retkeilyjä muillekin! :)















Kommentit

Suositut tekstit